Lisans sahipleri, her zaman ellerindeki TV veya Film lisanslarını en iyi şekilde oyunlara yansıtamıyor. Ama bunu iyi şekilde yapanlar da yok değil tabii ki. En iyi ve En kötü 15 lisans sahibi oyunları derledik.
30
Kötü: Ghostbusters
2016, Ghostbusters oyunu, Paul Feig'in yepyeni bir oyun ve bir sürü tartışma ile tekrar gündeme geldi. Oyun oldukça tekrar eden soundtrack, bölümler, oynanışa sahip olan oyun; kritikler tarafından adeta topa tutuldu. Farklılık yaratmaya çalışırken çuvallayan firma, Ghostbusters adına da saçma bir hareket yapmış oldu.
29
Efsane: X-Men Origins: Wolverine
Bir filmin kötü oyununu görmek artık alışılagelmiş derecede kolay. Ama tam tersi? Yani iyi bir film oyunu? Bunu bulmak gerçekten kolay değil. X-Men Origins: Wolverine bunu başarmış bir yapım. Raven Software'ın hack and slash tarzında piyasaya sürdüğü oyun, film ile biraz ters düşse de; kendi ayakları üzerinde harika bir yapım olarak akıllara kazınmış durumda.
28
Kötü: Superman 64
Titus Interactive'in nintendo 64 superman yapımı hakkında neler söylenebilir. Ele alınacak o kadar çok konu, o kadar çok seçenek varken, süperman'ın sadece halkaların içinden uçtuğu ve ilginç işler yaptığı bir dünya.
27
Efsane: Friday The 13th
Friday the 13th, bizlere sunduğu konsept ile gönüllere taht kurmuş bir oyun hâline geldi. Oyunda hem Jason'ı kontrol edip kampçıları yakalamaya çalışabiliyoruz hem de kampçıları oynayıp Jason'dan kaçabiliyoruz. Oyun, serinin aşıklarının kesinlikle kaçırmaması gereken bir yapım olarak karşımıza çıktı.Ancak kötü haber ise, oyun karşılaştığı hukuki dava yüzünden yüksek ihtimalle karşımıza eklentiler çıkaramayacak.
26
Kötü: The Simpsons Wrestling
Matt Groening'in çizgi dizi efsanesi, yüzyıllar boyu devam etse bile insanları sıkmayacak olan ve şu anda 29 sezonu bulunan The Simpsons'ın güreş oyunu. Yani çok anlatmaya gerek de yok. Beklentilerin fazlasıyla altında kalan bir yapım daha. 20 oynanabilir karaktere sahip olan oyunun tek artısı sanırız ki 20 oynanabilir karaktere sahip olması.
25
Efsane: Bugs Bunny: Lost In Tıme
Tek kelimeyle EFSANE bir yapım. Adeta Warner Bros'a bir aşk mektubu. Looney Tunes'ın hak ettiğinden daha fazlası. Oynanış, grafikler, oyun örgüsü, yosemite sam'i, uzaylı marvin'i. Her şeyiyle başarılının ötesinde bir yapım.
24
Kötü: Rambo: The Video Game
Kim size durduk yerde 2014 yılında kötü bir yaklaşım ile Rambo oyunu yapın dedi ki? Yapımcılar film üçlemesini tek oyuna sığdırmaya çalışmışlar. Ancak Sylvester Stallone'nin karizmasıyla ortalığı yıkacağı bir oyun yerine resmen bir parody oyunu ortaya çıkmış. Yapım PS2 piyasasında oynanmayacak oyunlar listesinin ortalarına oturmuş kalmış.
23
Efsane: Mad Max
İşe bu iş böyle yapılır dedirten bir yapım. Mad MAX: Fury Road filminin oyuna Avalanche Studios tarafından uyarlanmış hâli. Aksiyon- Macera türündeki oyun, harika bir evrende sizi maceralara sürüklüyor. Araba savaşları ve leşçilerle bitmeyen savaşlar. Mad Max hayranları daha ne isteyebilir ki.
22
Kötü: The Legend of Korra
Kötü oyunlar arasında yılın oyunlarından biri sayılabilecek bir yapım The Legend of Korra. Platinium Games'in üstlendiği yapım, kullanabileceği o kadar çok varyasyon varken, sunabileceği en kötü dövüş sistemi ile oyunun sevenlerini buluşturmaya karar vermiş. Oynanışta göze çarpan hoş detaylar olsa da yine de elle tutulur bir özelliğe sahip olmayan oyun en kötüler listesinde yerini almaktan alıkoyulamıyor.
21
Efsane: Ed, Edd N Eddy: The Mis-Edventures
Gerçekleri konuşmanın zamanı ise, Ed, Edd n Eddy: The Mis:Edventures tam bir sıradan oyun. Cartoon Network'un uzun soluklu çizgi dizisi Ed Edd N Eddy'nin üzerine uyarlanmımş 3D platform oyunu, çizgi dizi tarzında grafikler ve oynanış ile karşımıza çıkmış. Fazla şeyler vadetmese bile serinin hayranları, çizgi dizinin dünyasını keşfetmekten oldukça zevk almışa benziyorlar.
20
Kötü: Terminator Salvation
19
EFSANE: Batman: Arkham
Son zamanlarda gelebilecek en efsane serilerden birisi: Batman serisi. Rocksteady Studios DC'nin Batman Serisinden Dark Knight filmini ve ruhunu oyuna yansıtmayı oldukça iyi başarmış. Serinin diğer yapımlarındaki hataların hepsini avantaja çeviren oyun, adeta oyuna hayat vermiş.
18
Kötü: Iron Man
Marvel'ın SEGA ile yollarını birleştirip, oyun dünyasından payını almayı isteme girişimlerinden bir diğeri. Iron Man ne kadar film dünyasında güçlü ve olumlu bir repütasyon elde ettiyse, oyunu tam tersi olarak repütasyonu adeta yerlere çalmış.
17
Efsane: The Incridible Hulk
16
Kötü: The Walking Dead
Teltale Games'in yapımlarını bir kenara bırakırsak, the walking dead'i FPS olarak survivor türünde bir oyun yapmak iyi bir fikir gibi gözükebilir. Ama pratikte öyle olmamış. Yani en azından bu oyunu öyle olmamış. Terimal Realityzombie shooter oyunları arasında en kötüler arasına girebilecek bir yapım ile karşımıza çıkmış.
15
Efsane: Buffy The Vampire Slayer
14
Kötü: Aliens: Colonial Marines
13
Efsane: The Lion King
,
12
Kötü: Mutants In Manhattan
11
Efsane: Attack On Titan 2
10
Kötü: Thor
9
Efsane: GoldenEye007
Nintendo'nun en çok satan yapımlarından birisi, Golden Eye007. Bu kadar satışı hak etmiş derecede güzel bir yapım. Zamanına göre harika görselleri bulunan Nintendo-64 yapımı, muhteşem bir single player aksiyonu sunuyor. Multiplayer modu bulunan oyunda, efsaneleşmiş James Bond kötü karakterlerini yönetme şansı da buluyoruz aynı zamanda.
8
Kötü: Dragonball Evolution
7
Efsane: Naruto Shippuden
6
Kötü: Fight Club
Metacritic skoru 36 olabilen bir yapımdan bahsediyoruz. Harika filme sahip bir ismin, sadece para kazandırsın diye oyunu yapılrısa o da Fight Club gibi olacaktır. Bu oyun tam olarak Fight Club üyelerinin neden Fight Club hakkında konuşmamaları gerektiğinin canlı kanıtı olmuş.
5
Efsane: Alien
4
Kötü: The Amazing Spider-Man 2
3
Efsane: Kingdom Hearts
2
Kötü: Kinect Star Wars
Yoruma bile gerek olmasa gerek. Gerçekten oynayanlardan ziyade dalga geçilme sayısı daha fazla olan bir yapım.
1
Efsane: Captain America